Selecteer een pagina

Voegwerken

Opvoegen en hervoegen van binnen- & buitenmuren is een van onze belangrijkste activiteiten.

Bij ons kan je terecht om je woning te laten voegen door een team met meer dan 30 jaar ervaring.

Bij nieuwe gevels gaat het snel: er zijn geen voorbereidende werken en er is de vaste routine. Bestaande muurgevels opnieuw doen is wel wat arbeidsintensiever. Voorafgaand dienen de oude voegen vakkundig te worden uitgeslepen zonder de stenen te beschadigen. Het afval moet worden weggebracht, de gevel stofvrij gemaakt en voorbereid. De nieuwe voegen worden gezet in een tint naar uw favoriete keuze.

Hydrofuge

Door het aanbrengen van een hydrofuge gel worden gevels waterafstotend gemaakt. Deze gel zorgt voor geen kleurverandering van muren.

Na het aanbrengen van de hydrofuge zullen de druppels langs de muur naar beneden druppelen. Ze hebben dus nie meer de kans om in de muur te trekken. Dit effect geeft een extra dimensie aan de woning en zorgt voor een betere isolatiewaarde & zorgt dat schimmels zich niet kunnen manifesteren in uw gevel.

 

Gecementeerde & blauwsteen plinten

Heel wat mensen twijfelen tussen een gecementeerde plint voor hun woning, of voor blauwe hardsteen. Je moet echter afwegen wat je het belangrijkste vindt.

Als je de beste en mooiste oplossing wenst, hou het dan bij een plint van blauwe hardsteen. Het oogt klassevol, laat zich perfect combineren met alle mogelijke gevelmaterialen en zal niet vervuilen door opspattend water.

Groot nadeel van blauwe hardsteen is echter de prijs, die ligt veel hoger dan de kost van gecementeerde plint.

De gecementeerde plinten zullen mettertijd echter donkerder worden door de inwerking van het vocht en kunnen hier en daar ook witte vlekken vertonen. Maar dit kan deels voorkomen worden met het aanbrengen van een hydrofuge of waterafstotent middel.

Verder kan je het probleem ook beperken door rond de woning een strook dunne kiezelsteentjes aan te liggen zodat het water minder fel zal opspatten.

Kurt De Backer

Manewaarde 54
9880 Aalter
België – Ligging

Contact

Tel. 0486/39.75.46
kurt.de.backer6@gmail.com
BE0648.478.850